Старите и младите лозари утвърдиха дадената дума, че и през тази

...
Старите и младите лозари утвърдиха дадената дума, че и през тази
Коментари Харесай

На Трифон Зарезан, Винпром Карнобат обявява „Местна Инициатива за устойчиво развитие на младежта“

Старите и младите лозари утвърдиха дадената дума, че и през тази година ще работят  рамо до рамо, за да могат на есен да съберат богата годишна продукция

На 14-и февруари лозарите и винарите на Винпром Карнобат за поредна година посрещнаха празника „ Трифон Зарезан “, който означаваме в чест на всекидневно влагащите труд и старания за основаването на неповторимите висококачествени български виновност и ракии.

Първо лозите бяха осветени от отците от храм Свети Йоан Богослов в гр. Карнобат. Те насочиха молитва за здраве, изобилие, благополучие и триумф.

Гостите се радваха на достоверните осъществявания на танцьорите от локалният фолклорен отбор „ Пъстрича “, танцуващи под звуците на самоинициативен оркестър „ Карнота “.

По традиция на този ден всички лозари обредно зарязват лозята на винпрома. Тази година старите и опитни лозари застанаха до младите, които към момента се учат, и направиха дружно ритуално зарязване. С този алегоричен жест те утвърдиха дадената дума през идната лозаро-винарска година да работят дружно, един до друг и да дават най-хубавото от себе си с цел да могат на есен да съберат прелестно грозде за изключителните виновност и ракии.

Като продължение на дългогодишната самодейност на Винпром Карнобат за подкрепяне на сполучливите възпитаници в град Карнобат, тази година основават „ МЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА МЛАДЕЖТА “.

„ Водени от желанието си за стабилно развиване на град Карнобат и региона, и работейки от десетилетия с хората тук, знаем, че един от най-сериозните въпроси на които би трябвало да намерим решение е основаването на подобаваща среда за живот и развиване на нашата юноша. Това е повода да продължим и с съответните дейности.

Като първа стъпка създадохме близки контакти с ръководителите на най-елитните образователни заведения в града и започнахме да насърчаваме най-хубавите възпитаници с ваучери, които да служат за закупуване на образователни материали. “, споделят от управлението на Винпром Карнобат.

Годишните оценки, за съумели карнобатски възпитаници са факт в продължение на години. Те се присъждат на възпитаници с високи достижения в научната и професионална подготовка по време на междинното и професионално обучение. Отличията се връчват в края на образователната година, през месец май.                                                                

Винпром Карнобат, в тясно партньорство с шефовете на учебните заведения в Карнобат се ангажира да влага в развиването на тези младежи, да им даде познания и опция за житейска реализация в техният роден град. Избрани възпитаници от професионалната гимназия ще преминат през персонализирана стратегия придобивайки на практика опит в лозарството. Ще бъде основана профилирана паралелка в която ще се образуват бъдещите агрономи и лозари.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР